V Británii nabízí kávu s velbloudím mlékem. Výnos podpoří africké zemědělce

17.02.2014 13:11

Od 5. února si mohou lidé v londýnském Taylor Street Baristas na Old Broad Street objednat kávu s velbloudím mlékem. Od 6. února i v ostatních londýnských pobočkách kavárny, od 8. února bude k dispozici i v Brightonu. Vše je součástí sbírky pro projekt Farm Africa, který věří v soběstačnost Afriky v oblasti potravy a podporuje tamní zemědělství.
 

Iniciátorem kávy s velbloudím mlékem v Británii je novinář Richard Ford, který Farm Africa podporuje a rovněž spolupracuje s Emirates Industry for Camel Milk & Products (EICMP) a kavárnami Taylor Street Baristas. Zákazníci tak získali možnost zakoupit si svou kávu s netradičním velbloudím mlékem za 1 libru, výnos poputuje na podporu Farm Africa. Prodej této kávy potrvá až do vyprodání zásob.

Velbloudí mléko je známé pro svou výživnost a zvýšené množství nenasycených mastných kyselin. Obsahuje zhruba pětkrát více vitaminu C a o polovinu méně tuku než běžné kravské mléko. Ve Spojených arabských emirátech jej přidávají do kávy zcela běžně, díky EICMP a značce s názvem Camelicious (z anglického camel – velbloud) můžeme toto mléko na evropském trhu potkat od loňského července.

Zdroje:
farmafrica.org
bighospitality­.co.uk
thenewstribe.com (foto)
 

Zdroj:

Autor: Věra Judasová, Kávové listy