London Coffee Festival počtvrté

17.02.2014 13:10

V pořadí čtvrtý ročník známého londýnského kávového festivalu se bude konat v období 3. až 6. dubna 2014. Festival oslavuje bohatou kávovou scénu britského velkoměsta a nabízí nezapomenutelné zážitky pro všechny milovníky kávy, ať už z řad laiků či odborníků.
 

Čtyřdenní festival očekává bohatou návštěvnost až dvaceti tisíců osob a nebudou chybět ochutnávky, workshopy, přednášky, kávové koktejly, ukázky baristického umu od předních světových baristů, a to nejen v rámci oficiálního Mistrovství Baristů, živá hudba a další bohatý doprovodný program.

London Coffee Festival mimo jiné oficiálně zahájí UK Coffee Week, který bude následovat od 7. do 13. dubna. UK Coffee Week je britská charitativní akce spojená s oslavou kávy, která vytváří platformu pro sbírku peněz na projekt Waterfall. Tento projekt ve spolupráci s mezinárodní neziskovou organizací WaterAid podporuje dostupnost čisté vody v zemích produkujících kávu. V roce 2014 je potřeba vybrat sto tisíc liber pro dokončení projektu, který má zajistit čistou vodu v konkrétní oblasti v Tanzánii. Díky tomu půjde rovných 50% vstupného na London Coffee Festival právě na tyto účely.

Oficiální stránky:
London Coffee Festival
UK Coffee Week
 

Zdroj:

Autor: Věra Judasová, Kávové listy